Vervelende dating trends

Dating is leuk en spannend, maar helaas kent dating ook zijn zwarte kanten. Hier een overzicht met zeven vervelende dating trends waar je liever niet mee te maken krijgt.



Van ghosting en een faker heb je waarschijnlijk wel eens gehoord. Maar niet alleen op Netflix maar ook op een datingsite of op een dating app kun je tegen een zombie aanlopen. En wat te denken van een pig (een varken) bij dating?

Hier zeven van die nare dating trends die je gerust een negatieve dating trend kunt noemen.


Faken

De meest bekende negatieve trend in online dating is faking. Menig datende vrouw of man is wel eens met hem of haar in contact geweest, de faker!

Van een faker is er sprake als de persoon waarmee je contact hebt is anders is dan hij of zij zich voorstelt. Nou is jezelf mooier voordoen dan je bent eens eigenschap waaraan bijna iedere dater zich schuldig maakt. Al was het maar omdat te eerlijk zijn je kansen op een date wel heel erg doen afnemen.

Maar een echte faker gaat daarbij wel verder dan een kilootje, jaartje of centimeter meer of minder in het profiel vermelden dan werkelijk het geval is. De faker liegt de hele boel bij elkaar!

Voorbeelden van een faker: 
- Een rijk en succesvol man zit in werkelijkheid in de bijstand. 
- Een onaantrekkelijk persoon gebruikt een foto van een knappe vrouw of man. 
- Een happy single is in werkelijkheid getrouwd. 
- Of misschien is die droomvrouw in werkelijkheid wel een man. 

Bij grote leugens zal het nooit tot een date kunnen komen, dan valt de faker immers meteen door de mand. Maar kleiner bedrog kan door de faker ook offline worden voortgezet.

Ghosting

Een andere bekende negatieve datingtrends is ghosting. Van ghosting is sprake als iemand waarmee je een leuk dating-contact lijkt te hebben van de ene op de andere dag helemaal niets meer van zich laat horen. 

Het is bij ghosting als of deze persoon van de aardbodem is verdwenen. Hij of zij verdwijnt als een geest. Het "slachtoffer" van deze ghosting van alleen maar raden wat hier de reden van is.

In de meeste gevallen is de ghost bij dating ook een faker. De ghost verbreekt het contact omdat hij of zij misschien wel wil daten, maar dat niet kan. Bijvoorbeeld omdat de ghost 20 jaar ouder is of een fluitje heeft in plaats van mooie borsten.

Zombieing

Een zombie is een lijk dat weer uit de dood opstaat. Bij dating is het de bovenstaande ghost die toch ineens weer van zich laat horen. En dat op een manier alsof er niets is gebeurd. Vaak heeft de zombie tijdelijk zijn of of haar pijlen op iemand anders gericht, maar is dat niet gelukt en ga jij nu in de herkansing. 

We hoeven niet uit te leggen dat dit geen sterke basis voor een duurzame relatie in de toekomst vormt.

Haunting

Hauning (jagen) is een soort ghosting, maar nu laat de ghoster (haunter in dit geval) nog wel van zich horen. Alleen doet hij of zij dat op een nietszeggende manier op social media, bijvoorbeeld door alleen een like te plaatsen. Zo weet je dat deze persoon nog wel bestaat, maar daarmee is alles ook gezegd.

Het is dus geen geest maar een eikel of eikelien die je waarschijnlijk even op de reservebank heeft gezet. Je bent kennelijk nog wel dusdanig de moeite waard dat het contact niet verbroken wordt, maar niet belangrijk genoeg om tijd aan te besteden.

Pigging

Je zou denken dat de dader van pigging bij dating het varken is, maar het varken is bij deze datingtrend het varken. Pigging is een heel nare datingtrend, vooral als je er achter komt dat je de pig bent.

Bij pigging probeert een groepje mannen of vrouwen een onaantrekkelijk persoon te versieren. Degene die de pig versiert is de winnaar van dit walgelijke datingspel.

Benching

Bij benching zit je op de reservebank. De ander houdt het contact met je tot stand, maar wordt niet echt serieus. Het is dus een soort haunting waarbij de ander je in ieder geval nog wel aandacht geeft, maar niet doorzet.

Mogelijk is er een andere persoon in het spel die de voorkeur geniet of wacht de ander tot er nog iets beters langskomt.

Breadcrumbing

Broodkruimeltjes strooien op het datingpad. Deze kruimels bestaan uit korte nietszeggende berichtjes die van iemand krijgt, bijvoorbeeld op de datingsite of in een datingapp, maar het kan ook op Twitter of Facebook zijn. 

De kruimeltjesstrooier zegt bijvoorbeeld alleen maar hallo of geeft een nietszeggende reactie op een foto. Maar laat bij breadcrumbing verder niets merken van zijn of haar intenties.

Het vervelende bij breadcrumbing is dat je niet weet waar je aan toe bent. Vooral vervelend als de ander je heel leuk lijkt.

Stashing

Stashing wordt ook vaak in dit rijtje genoemd, als vind stashing niet op de datingsite plaats maar als er al sprake van een soort relatie is.

Van stashing is er sprake als iemand waarmee je date je duidelijk afsluit van de rest van zijn of haar leven. Je wordt duidelijk weggehouden van vrienden en familie. Je lijkt een relatie te hebben, maar geen deel uit te mogen maken van zijn of haar verdere leven.

Naar de reden waarom niemand van je bestaan mag afweten moet je maar raden. Schaamt de ander zich voor je? Twijfelt hij of zij zich? Of is je date helemaal geen single?

Tip van de dating expert:
Merk je dat iemand je aan het lijntje houdt en niet wil afspreken hoewel het erg goed klikt, dan is er al snel het vermoeden met een faker te maken te hebben. Iemand die niet is wie hij of zij zegt te zijn. Maar dit is niet altijd het geval. Er zijn ook veel mannen en vrouwen actief op datingsites die deze sites alleen gebruiken om te flirten en niet om echt te daten. Wil je zelf echt daten? Dan adviseer ik je niet al te veel geduld te hebben. Met name vrouwen happen niet snel toe, dus vraag niet na 1 gesprek al om een date, maar als het weken gaat duren kun je jezelf de vraag stellen of je nog wel tijd in dit contact wil steken. Tenzij je zelf ook genoegen neemt met een uitsluitend online contact.

Waarom vinden vrouwen via dating vaak een foute man?

Het is een klacht die je vaak van datende vrouwen hoort, ze lopen keer op keer tegen de verkeerde man op. Klopt dit, en zo ja, waarom is dat?
Zijn alle mannen op datingsite en datingapps altijd fout? Nee natuurlijk niet. Waarom gaat het dan vaak mis, en kom je als vrouw vaak uiteindelijk bij een foute man uit? Daarvoor zijn verschillende redenen.


De eerste date valt bijna altijd tegen
Het begint al bij de aanloop naar de eerste date. De meeste vrouwen besluiten meestal pas tot een daadwerkelijke date over te gaan als ze zich online heel erg tot een man aangetrokken voelen. Er is dan dus sprake van zeer hoge verwachtingen, en het is heel begrijpelijk dat als de verwachtingen hoog zijn, de kans op een teleurstelling extra groot is.

Daarbij komt dan ook nog dat de eerste (blind) date niet de meest optimale situatie is voor een relaxte ontmoeting met iemand waarvan je ter plekke helemaal ondersteboven raak. Jij bent nerveus en onzeker, de ander is nerveus en onzeker. 

En de ander is toch anders dan dat geweldige plaatje dat je in je hoofd hebt. De ander ziet er in werkelijkheid toch iets anders uit dan op de foto (dat is namelijk altijd het geval) en hij of zij praat en reageert ook anders dan je had gedacht. 

Eigenlijk is er vaak helemaal niets mis met de ander, maar het is anders, waardoor er verwarring ontstaat, en de beroemde klik die iedereen zoekt er meestal niet is bij de eerste date.

Waarom klikt het dan wel met de foute man?
Maar waarom komen vrouwen dat uiteindelijk wel vaak op een foute man uit? Wat vrouwen een foute man noemen is vaak een man met een goed talent om te versieren. Van onzekerheid en verlegenheid is bij deze man niets te merken tijdens de eerste date. 

De foute man weet precies hoe hij zich moet gedragen en wat hij moet zeggen om de vrouw om zijn vinger te winden. Vaak is dat omdat hij dit spel al vele malen gespeeld heeft. En waarschijnlijk gaat hij dit spel nog vaker spelen, met anderen, ook al heeft hij zijn date voor deze avond veroverd.

Maar wat doe je hier aan?
De belangrijkste tip die datingexperts geven is om je eerste date wat meer kansen te geven. Is de eerste date een echte zware teleurstelling? Dan is het natuurlijk einde oefening. Maar is je date een zesje? Haal dan niet meteen af omdat die klik er nog niet is. Je kent deze man namelijk helemaal nog niet! 

Volgens de experts zijn er vaak vier tot zes dates nodig om tot die gewenste klik te komen. Pas dan ga je de ware ik van de ander kennen en is er sprake van kriebels die op de waarheid en niet op een idee gebaseerd zijn.

En zo zijn er nog meer tips om te voorkomen dat je tegen een foute man aan loopt. Kies bijvoorbeeld voor een serieuze datingsite, ook al is deze niet gratis. 

De gratis datingapps en gratis datingsites en gratis chatsites zijn namelijk het domein van foute mannen. Bij deze dating apps en dating sites kunnen ze makkelijk en laagdrempelig scoren.

Foute mannen zijn vaak gemakzuchtig. Tijdens de date willen ze best moeite doen om je te veroveren, maar bij de voorbereidingen schieten ze met hagel. Foute mannen steken niet te veel tijd in het leggen van contacten die misschien toch tot niets leiden. 

Laat mannen wat moeite doen om een afspraakje met je te mogen hebben, de foute man zal dan snel zijn pijlen op een meer makkelijke prooi richten.


Kijk veilige dating voor meer informatie over datingbedrog en dating misbruik.


Onderwerp:
Hier vind je een overzicht van een aantal negatieve dating trends. Ook kun je hier lezen waarom vrouwen bij dating vaak tegen een foute man aanlopen.

Een reactie posten

4 Reacties

  1. Ik snap het faken echt niet. Mensen die zich anders voordoen dan ze zijn (jonger, knapper, vrouw) om een date te krijgen. Maar als ze dan een date kunnen krijgen kan die date niet plaatsvinden omdat ze gelogen hebben. Die fake actie is vervelend voor het slachtoffer die denkt een leuke match gevonden te hebben, maar het lijkt me ook frustrerend voor de dader, want die heeft beet maar kan er niks mee. Doe dus allemaal maar gewoon eerlijk op een dating site!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De heer Perfect23 april 2024 om 13:56

    Ik heb een enorme hekel aan vrouwen op datingsites die helemaal niet willen daten, maar alleen aandacht willen hebben. Wat mij betreft is dat echt een plaag bij dating. Ik heb er helemaal geen moeite mee als een vrouw alleen wat wil chatten en flirten maar het is vervelend als ze daar niet eerlijk over zijn. Het probleem is dat ik ook niet botweg in een pril stadium wil vragen of ze wel echt willen daten. Maar ik heb mezelf wel aangeleerd daar wel vrij vroeg toespelingen op de maken als "stel we gaan date, zou je dan... ". Een eerlijke vrouw zegt dan meteen dat ze niet date, maar akelig veel dames kletsen gewoon mee terwijl ze al weten toch niet echt met je te gaan daten. Daar kom je dan naar weken langzamerhand achter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De meest vervelende trend bij dating vind ik vrouwen die wel willen chatten en mailen, maar niet willen daten. Ga dan naar een chatsite en niet naar een datingsite! Vooral bij erotische dating heb ik een paar slechte ervaringen met deze vervelende dating trend. Vrouwen laten zich dan opgeilen en wentelen zich in aandacht, maar willen niet echt daten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het vooral verschrikkelijk als je een leuk online contact denkt te hebben en van het een op het andere moment hoor je niets meer van die persoon

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.